*** HUIDBLOG JOLITA SKINCARE ***

Adviezen voor de verzorging van - rimpels - rosacea - couperose - psoriasis -

eczeem - acné - pigmentvlekken - droge huid - verstoorde huidbarrière en meer ...

Foto: Dreef Fotografie

 

 

Huidverzorging is maatwerk

Beste (toekomstige) klant,

Huidverzorging is maatwerk. Wil je vrijblijvend huid- en/of productadvies? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met mij in de salon. Je kunt eventueel een kennismakingsbehandeling boeken waarbij je de producten zelf op je huid kunt voelen en ervaren. 
Ik help jou graag met het zoeken naar de juiste oplossing, wat werkt én wat past bij jouw budget. Hieronder kun je meer lezen over de laatste ontwikkelingen van Jolita SkinCare. Wellicht tot gauw!

Stralende groet,

Jolita 

jolita@jolitaskincare.nl 


22 september 2020

 

 

Ben je bekend met GUASHA Therapie?

Guasha therapie betreft een eeuwenoude medicinale behandeling. Het is een speciale massage, afkomstig uit China en met name uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

In deze massagevorm komen drie elementen samen:

* Huidverjonging

* Energie en

* Ontspanning

Wil jij dit ook ervaren?

Bij guasha massage wordt er gewerkt met warme gepolijste edelstenen. Je kunt kiezen uit een behandeling met de volgende edelstenen: rozenkwarts, jade en amethyst.

De stenen worden lichtjes over je huid geschraapt (gua). Dit bevordert de doorbloeding en afvalstoffen worden afgevoerd. Tevens voel je de energie door je lichaam stromen.

Het is een alternatief voor manuele bindweefselmassage; in plaats van de handen worden er dus stenen ingezet.

Wat doet het voor je gezichtshuid? Onder de quasha stenen breng ik een serum aan op je huid. De kwaliteit van je huid zal door de gelijkmatige strijkingen verbeteren en er strakker en vitaler uit gaan zien. Tevens zorgen de regelmatige bewegingen voor een diepe ontspanning.

Doordat bij de massage de meridianen in het gezicht worden gestimuleerd, heeft de behandeling ook een positief effect op de algehele gezondheid. (De meridianen staan in verband met de organen in je lichaam).

De werking van de stenen:

* rozenkwarts (liefde, troost, bevordert eigenliefde, zelfacceptatie),

* jade (voorspoed, ontspanning, reinigend en beschermend) en

* amethist (spiritualiteit, bevordert zelfinzicht, geeft innerlijke rust, helpt eerlijk te zijn naar jezelf toe).

Tot welke steen voel jij je aangetrokken?

Prijs: 59,95 voor 60 minuten (incl. uitgebreide reiniging en een gezichtsmasker voor jouw type huid)


26 juni 2020

 

De invasie van de processierups 

Heb je de eerste eikenprocessierupsen al gezien? Ik wel. Al die honderdduizenden brandhaartjes zweven onder en nabij eikenbomen door de lucht en liggen op de grond. Mocht je ermee in contact komen dan kan dat flinke irritatie en overlast veroorzaken. Hoe kun je dit behandelen? 

Tip 1: verwijder de haartjes met een plakstrip (plakband). Wrijf of krab niet. Spoel af met water.

Tip 2:  koel met dr. Baumann aloë vera gel. Klik op de link om te bekijken/te bestellen (aloë vera mask koelt en verzorgt de huid):  https://www.jolitaskincare.eu/c-4674595/gezichtsmaskers/  Spoel na 15 minuten af. Wrijf niet. Dep droog.

Tip 2: verzorg daarna met met eigenbereide calendulazalf (100% biologisch). De heilzame calendulazalf verzorgt en herstelt de huid. Klik op: https://www.jolitaskincare.eu/a-60538893/jolita-s-hebbedingen/calendulazalf-in-tinnen-blikje/#description


23 juni 2020

Workshop Skin and Food

Op vrijdag 4 september en zaterdag 5 september organiseren Esther Barkey (voedingscoach, Leefstijlcentrum 'Bij Barkey') en Jolita Borgers (schoonheidsspecialist, Jolita SkinCare) de workshop 'Skin and Food'. Tijdens deze workshop nemen we je mee in de wereld van natuurlijke huidverjonging waarbij we zowel aandacht besteden aan de binnen – als de buitenkant van de huid.

We gaan het hebben over het volgende:

 • Wat kun je het beste eten om je huid te ondersteunen?
 • Hoe kun je afbraak van collageen in de huid tegenhouden en de aanmaak ervan bevorderen?
 • Wat zijn de do’s en don’ts op het gebied van natuurlijke gezichtsverzorging?

Zowel Esther als ik nemen een deel van de presentatie voor onze rekening. Esther is orthomoleculair voedingscoach en de eerste 'oercoach' in Apeldoorn.

In het tweede deel van de workshop duiken we samen de mooie keuken in van Leefstijlcentrum Barkey om gezonde skin food hapjes te maken. Deze zijn gemakkelijk te bereiden. Je hoeft er echt géén chefkok voor te zijn. Wij helpen je daarbij.
We sluiten de ochtend af door samen te genieten van onze heerlijke skinfood hapjes! Na deze dag heb jij nuttige tips gekregen en ken jij de ingrediënten voor een mooie en stralende huid!

Om een indruk te krijgen, kun je kijken naar de training die ik volgde met schoonheidsspecialisten. Hierbij de link naar een kort filmpje van minder dan 2 minuten : https://www.facebook.com/watch/?v=2510803179159610

We maken er een interactieve, gezellige workshop van. Overigens zónder productpresentaties en merkonafhankelijk.

Aanmelden kan via mijn website: https://www.jolitaskincare.eu/c-4633646/skin-and-food-workshop/

Voorwaarden: Voor deze workshop worden voedingsmiddelen ingekocht. Hiervoor maken wij kosten. We hebben daarom besloten om ná inkoop van onze voedingsmiddelen voor deze workshop geen geld terug te geven in geval van annulering. Stel dat je bent verhinderd dan kun je iemand anders op de geboekte dag in jouw plaats laten deelnemen. We vertrouwen op je begrip.


23 juni 2020

Calendulazalf

De laatste calendulazalfpotten en tinnen blikjes zijn gemaakt. Het is nu wachten totdat de nieuwe planten bloemen krijgen.

Er zijn nog enkele blikjes te koop via de webshop via de volgende link. https://www.jolitaskincare.eu/c-5345547/jolita-s-hebbedingen/

Hieronder enkele foto's van de bereiding van bloemen tot zalven. De calendulazalf is 100% biologisch. Heb je belangstelling voor de calendulazalf in een potje? Neem dan s.v.p. contact met mij op via het contactformulier: https://www.jolitaskincare.eu/c-4493218/contactgegevens/ of stuur een e-mail aan: https://jolita@jolitaskincare.nl.

Op mijn website onder het tabblad 'Jolita's hebbedingen' kun je binnenkort ook kaarten en schilderijtjes van mijn hand bestellen.

                

         

 


Droge handen?

Iedereen wast in deze tijd veelvuldig de handen (en ook het gezicht) als maatregel het Corona-virus niet verder te verspreiden.

Zijn jouw handen stuk zijn van het wassen? Prikt het? Zijn ze wat rood, schilferig, droger dan normaal?
Wellicht heb je een bepaalde handzeep gebruikt die bijdraagt aan uitdroging van de huid.

Een droge huid heeft als eigenschap: een hogere PH-waarde (zuurmantel) dan een normale huid. Om de zuurmantel van je huid weer in balans te brengen, kun je bij ons terecht voor twee fantastische handcrèmes!
De werkstoffen in de handcrèmes verzorgen, voeden en herstellen je huid. Je krijgt weer een streelzachte huid.

Lees onder dit artikel deel 4 van de zeven anti aging maatregelen en wat je kunt doen tegen een droge gezichts- en/of lichaamshuid.

Heb je daarna nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

Groet,

Jolita

Foto: Dr. Baumann Cosmetic


22-3-2020 (aangepast 26-3-2020)

De zeven anti-age maatregelen 

Deel 4: Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen

 

Reiniging van de huid

Bij het reinigen van de huid wordt eigenlijk de natuurlijke beschermende vetlaag van de huid verwijderd. Met een gezichtscrème of bodylotion kunnen wij de ontstane tekorten in de huid weer aanvullen.
Dit klinkt onlogisch: eerst neem je het vetlaagje weg om het vervolgens weer aan te vullen. Reiniging is echter van groot belang. Neem aan het end van de dag maar eens je gezicht af met een watje en een tonic. Dan zie je hoeveel vet en stof er op de huid achterblijft. Je dient vooral dagelijks goed te reinigen als je make up gebruikt op je gezicht. Doe je dat niet dan kan dit de poriën verstoppen en huidproblemen geven. Ook als je geen make up draagt, is het verstandig te reinigen. Waarom?

Het voordeel van een goede reiniging (die niet de huid uitdroogt) is dat je de huid niet alleen schoonmaakt, maar tevens werkt aan een laagje verzorging. Het is een voorbereiding op je dagverzorging. Zo kunnen ingrediënten uit een crème of een serum veel beter in de huid worden opgenomen. Reinig je al langer met huidproducten dan zul je merken dat je huid op den duur veel frisser wordt én mooier. 

Dagelijks zijn onze talgkliertjes in de huid druk in de weer om te zorgen voor een natuurlijke vetlaagje op de huid. Dit is onze natuurlijke huidcrème, zeg maar. Dit vetlaagje bestaat uit diverse bestanddelen: cholesterol, squaleen, triglycerides, fosfolipiden, vrije vetzuren, wassen en wasesters (zie Tabel 1, onderaan).
Sommige mensen hebben een overschot aan talg. Dan dient de talgproductie iets te worden afgeremd. Te veel talg verstopt de huid. Sommigen daarentegen hebben een tekort aan talg. In het laatste geval kan het geen kwaad om de huid te reinigen, mits het maar met een verzorgende tonic is die de huid niet nóg verder uitdroogt.  Een droge huid mist dus helaas dat ideaal beschermende vetlaagje.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Als de talgkliertjes te weinig vet aanmaken, kun je er iets aan doen om het tekort aan te vullen. Dat kan prima met plantaardig natuurlijke oliën. Denk aan: teunisbloem-, jojoba-, sesam-, macadamiaolie en sheabutter. Deze oliën bevatten dezelfde bestanddelen als de vetstofjes uit onze talgklieren. Deze hoogwaardige natuurlijke oliën zijn ook nog eens rijk aan vitamines! Je vindt deze oliën vooral terug in de productlijn van DR. BAUMANN CLASSIC (de productlijn met het zilveren randje).

Gebruik je goedkope, minerale vetten (zoals paraffine en vaseline) dan sluit je alleen de huid af en zorg je ervoor dat er geen water uit de huid kan verdampen. Je voegt echter niets extra's toe. In een enkel geval zal een dermatoloog toch vaseline voorschrijven om de huid even met rust te laten. Echter, bedenk dat als je de huid wilt voeden dit niet de oplossing is.

De genoemde plantaardige oliën worden gewonnen uit planten en daarmee zijn ze dus niet 100% huididentiek.  Er zitten namelijk bepaalde 'reststofjes' in die eigen zijn aan de plant, maar die niet in de menselijke huid voorkomen.

De plantaardige huidgelijkende vetstoffen zijn absoluut zeer waardevol voor de huid. Er zitten hoogwaardige werkstoffen in die goed zijn voor je huid. Echter, het kan nóg zuiverder. Daar heeft Dr. Baumann de ultieme huidverzorgingslijn voor bedacht: SKINIDENT (producten met een gouden randje). Dit is wereldwijd een zeer unieke productlijn voor de huid!

In mijn salon zet ik deze producten vaak in bij mensen die al van alles aan huidproducten hebben geprobeerd. De producten van SkinIdent zijn dan een mooie oplossing voor hun overgevoelige huid. Daarbij is het ook een luxe product. Het voelt zo 'eigen' aan op de huid. Heerlijk zacht. SKINIDENT is 100% huideigen en daarmee ook iets kostbaarder dan de andere productlijnen van Dr. Baumann.

Helpt extra water drinken tegen een droge huid?

Dit is een grotendeels een fabel. Verwacht geen wonderen van veel water drinken. Water drinken voert de afvalstoffen af. Dus het is zeker goed om dit te doen. Echter,  je huid wordt er echt niet minder droog van.
Uiteraard helpt het mee voor de gezonde lichaamsprocessen. Drinken is goed voor je. Als je dat niet doet dan droog je uit. Bij mensen die al uitgedroogd zijn, zal het drinken van water dan ook zeker bijdragen aan een minder droge huid.

Normaal gesproken heeft het geen zin om liters water te gaan drinken. Overmatig water drinken blijkt overigens helemaal niet zo gezond te zijn voor het lichaam. 

Kortom,  heb je een droge huid? Drink voldoende water, maar zeker niet overmatig. Belangrijk is om de vetstoffen in je huid aan te vullen. Dat doe je, zoals ik al eerder schreef met plantaardige oliën of huideigen vetstoffen.

Hieronder lees je er meer over:

- SKinIdent, een 100% huideigen product en

- onze vier optimale garanties.

SKINIDENT: 100% HUIDEIGEN

De naam zegt het al: een huidproduct van SkinIdent bevat alleen pure huideigen vetstoffen. Kortom,  ingrediënten zoals ze ook in de huid voorkomen. Ze zijn dus 100% identiek. Alle planten’reststofjes’ zijn hierbij verwijderd.
Het resultaat is: een nóg fijner huidgevoel, het is 100% werkzaam en ook nog eens spaarzamer in gebruik.

Wil je weten of jouw product natuurlijk plantaardige bestanddelen bevat?

Controleer dan het etiket van jouw huidproduct dan op de volgende Latijnse benaming(en), ook wel bekend als ‘INCI’:

 • Oleum Oenotherae Biennis is natuurlijke plantaardige teunisbloemolie.

 • Oleum Sesami Indicae is natuurlijke plantaardige sesamolie

 • Oleum Butyrospermi Parkii is natuurlijke plantaardige sheabutter

 • Oleum Macadamiae is natuurlijke plantaardige macadamiaolie

 • Oleum Simmondsiae Californicae is natuurlijke plantaardige jojobaolie

100% huididentieke vetstoffen zijn:

 • Glycerol (huideigen glycerine)

 • Glyceryl Stearate (huideigen glycerinewas)

 • Choresterol (huideigen cholesterine)

 • Cetearyl Octanoate (huideigen talgwas)

 • Caprylic/Capric Stearic Triglycerides (huideigen triglyceriden)

 • Lecithin (huideigen fosfolipeden)

Opmerking: sommige vetstoffen die nodig zijn voor je huid dienen rechtstreeks uit de voeding worden gehaald. Gezond zijn de meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren. Ik ga hier nu niet verder op in. Meer info lees je op de website van Dr. Baumann: omega-3 supplementen 

Onze optimale productgaranties

DR. BAUMANN COSMETIC geeft de garantie dat in DR. BAUMANN SKINIDENT producten zeker de 100% huideigen versie van deze vetstoffen wordt gebruikt (NB: er zijn nl. ook niet-huideigen versies van deze stoffen die onder dezelfde INCI benaming kunnen vallen!).
Dr. Baumann Cosmetic geeft de garantie dat in de SkinIdent producten 100% huideigen vetstoffen worden gebruikt, aangezien er op de markt ook niet-huideigen versies zijn met mogen dezelfde INCI benaming! Bij Dr. Baumann’s SkinIdent weet je absoluut zeker dat het 100% ‘huididentiek’ is!

Klik hier voor onze vier optimale productgaranties.


 Foto: Jolita SkinCare bij Dr. Baumann. Op de voorgrond: ceramidencrème van SkinIdent

Wil je weten of je een goed huidproduct in handen hebt?

Kijk wat er aan ingrediënten vermeld staat op het product. Soms staan er wel zo'n 30 ingrediënten op het etiket vermeld. Je vraag je af: 'Is dat wel nodig?' Dr. Baumann Cosmetic spreekt over 'de kunst van het weglaten'; alle overbodige vulstoffen kunnen worden weggelaten als ze ongezond voor je zijn, als ze niks toevoegen, of als de herkomst ervan twijfelachtig is.
De volgorde van de ingrediënten op het etiket (de INCI code) is van groot belang. Als deze ingrediënten als laatste worden vermeld, dan zit er niet veel van het betreffende ingrediënt in het product. Worden ze hoog, dus als eerste, in de ingrediëntenlijst vermeld, dan zijn de concentraties hoger. Bij Dr. Baumann weet je in elk geval zeker dat er goed nagedacht is over de samenstelling van de inhoud van elk product, over de huidverdraagzaamheid, over het nut van de ingrediënten voor de huid... Er wordt optimaal rekening gehouden met de belangen van mens, dier en milieu. De samenstelling is gebaseerd op langdurig wetenschappelijk onderzoek. Dat voelt goed.

Misschien lijkt de aanschaf soms wat aan de prijzige kant. Denk aan een bedrag tussen de 23 en 40 euro voor een crème van 30 ml. (Productlijnen Dr. Baumann of BeauCaire). Je hebt er echter zó weinig van nodig, dat het zich uiteindelijk terugbetaalt en je zelfs op de langere termijn nog goedkoper uit bent. Voor de SkinIdent crèmes (de huididentieke) betaal je wel meer, maar de unieke samenstelling ervan (100% huideigen) is zijn prijs dubbel en dwars waard.

Heb je een behandeling of een productadviesgesprek? Vraag na afloop dan om gratis proefjes in de salon. Er valt binnen het 'Baumann productgamma' bijzonder veel moois te ontdekken! Dat wil ik graag met jullie delen.

 

Bionome beautyFoto: Dr. Baumann Cosmetic

 


Wil je graag nog meer weten over dit onderwerp? Hieronder twee linkjes naar de Dr. Baumannwebsite:

topic over natuurlijke oliën 

topic over huididentieke werkstoffen.

Blijf gezond in deze bizarre tijden!

 

Bron: Dr. Baumann Cosmetic.

 


8-3-2020

De zeven anti-age maatregelen 

deel 3 : vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitaminesVitamines in huidproducten ziin nuttig. Ze kunnen onze levende huidcellen beschermen, vitaler maken en zorgen dat ze beter werk verrichten in ons lichaam. Dr. Baumann heeft de beste vitamines voor de huid geselecteerd. Uit onderzoek is gebleken dat de volgende vitamines de huid mooier maken. In volgorde van belangrijkheid zijn dat:

 1. natuurlijke vitamine E (INCI = D-alfa-Tocopherol Acetate)

 2. natuurlijke provitame B5 (INCI = D-panthenol)

 3. natuurlijke vitamine A (INCI = Retinyl Palmitate)

 4. natuurlijke vitamine E mengeling (INCI = D-mixed-Tocopherol Acetate)

 5. natuurlijke provitame A (INCI = Beta-Carotene) 

 6. natuurlijke vitamine C (INCI = Ascorbyl Phosphate

Deze vitamines worden ook ingezet bij een Dr. Baumannbehandeling in de salon. Om de vitamines dieper de huid in te brengen kun je gebruik maken van liposomen in een gel. Deze liposomen zijn als het ware  'transportdragers' in de huid; ze brengen de vitamines naar de levende huidcellen.

Liposomen kun je zien als een soort vetbolletjes die zowel waterachtige als vetachtige stofjes naar de kern van de levende huidcellen brengen. Zonder liposomen bereiken de vitamines alleen de bovenste huidlaag. In de bovenste huidlaag kunnen ze ook een uitstekende werking uitoefenen. Echter, willen we ook de onderste huidlagen laten profitere van deze stofjes dán zijn liposomen nodig.

Waarom is het vitaliseren van de levende huidcellen zo belangrijk?
Het is belangrijk dat je je huid gezond houdt. De huid kan beter zijn werk doen en het onderliggende weefsel beter beschermen. Het zorgt ook voor een intakte huidbarrière en is zo beter beschermd tegen ziektekiemen van buitenaf.


Wil je meer weten over de werking van vitamines voor de huid? Lees dan de uitgebreide topic over vitamines op de Dr. Baumann pagina.

 

Bron: Dr. Baumann Cosmetic: www.natuurlijkehuidverzorging.com

Foto: concentraat natuurlijke vitamine E, A, 100% vitamine E  in een huidampul, liposome pure essential voor de gevoelige huid     
(te koop in onze webshop.  Nog geen inlogcode? Vraag om gratis (online) huidadvies): jolita@jolitaskincare.nl of vul het contactformulier in.


 


1-3-2020

De zeven anti-age maatregelen 

deel 2 : maximale hydratatie van de huid

 

Maximale hydratatie van (de hoornlaag) van onze huid

Er zijn twee belangrijke bestanddelen die de huid hydrateren:
1. Hyaluronzuur
2. Liposomen

 

HYALURONZUUR

Je huid kan niet zonder hyaluronzuur. Het is een lichaamseigen stof. Dit zit voornamelijk in onze gewrichtsweefsels en gewrichtsvloeistoffen. Het beschermt je gewrichten tegen slijtage.  Hyaluron of hyaluronzuur is een stofje dat water aan zich bindt. Het is naast de gewrichten ook goed voor de huid, want hoe meer vocht in de huid, des te minder kans op rimpelvorming.

De hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam neemt helaas af naarmate we ouder worden. Daarom is het verstandig om dit tijdig aan te vullen.
Je kunt middels voeding het hyaluronzuurgehalte in je weefsels helpen om toe te nemen. Hyaluronzuur zit in zuivelproducten, banaan, bonen en schaaldieren als krab en kreeft. Dit zal je gewrichten beschermen tegen slijtage en bovendien is het ook gezond voor je huid en lichaam (mits je uiteraard niet allergisch bent voor de genoemde voedselwaren).

Hyaluron in je gezichtshuid kun je het beste aanvullen met hyaluronampullen van Dr. Baumann of SkinIdent. Deze zijn 100% gezond, zuiver, huideigen. 

HYALURONZUUR OP DE INGREDIËNTENLIJST

Hyaluron wordt op de ingrediëntenlijst vermeld als: Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Hydrolysed Hyaluronic Acid, Sodium Acetyl Hyaluronate of Potassium Hyaluronate

LIPOSOMEN

Een tweede optie om de huid te hydrateren zijn (meervoudige) liposomen. Hierover schreef ik al uitgebreid in een vorige blog (zie 17-2-2020)

Naar mijn mening zijn liposomen en hyaluron de beste anti aging bestanddelen om rimpels te voorkomen. 

Dan is er nog een derde stofje: glucosamine. Dit ondersteunt de aanmaak van hyaluron in je huid. Het is verkrijgbaar in huidampullen (evenals de hyluron). Hyaluron (in ampulvorm of creme), liposomen (in een serum) en glucosamine (in een ampul) kunnen met elkaar worden gecombineerd. Meer over ampullen lees je hier.

Wil je meer weten? Neem dan contact op voor gratis huidadvies. Dr. Baumann bevat diverse producten waar deze bestanddelen in zijn opgenomen.

 

Foto: Dr. Baumann Cosmetic (links: supercream met hyaluron. rechts: liposomen flacon)

 


23-2-2020

 

 De zeven anti-age maatregelen 

deel 1 : vermijd ongezonde, huidverouderende stoffen

 

Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale “anti-aging” te bereiken.
In dit eerste deel ga ik in op:

Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.

Je zult je afvragen hoe het komt dat er nog steeds ingrediënten in crèmes zitten, die er eigenlijk niet in zouden moeten zitten. Is het dan niet het doel om ons er zo jong mogelijk uit te laten zien met gezónde ingrediënten? Waarom kan men die slechte stofjes niet gewoon achterwege laten?

Helaas nemen cosmetica producenten het niet altijd zo nauw. Zo kan het dus nog steeds zo zijn dat er producten worden verkocht die huidverouderende stofjes bevatten. Denk bijvoorbeeld aan parfum. Parfum in een crème kan de huid aardig irriteren en zelfs vlekken achterlaten in het gezicht na het zonnebaden.  Tóch verkopen de best geurende crèmes met parfums het best. Onze hersenen vertalen een goede geur in: 'Dit is okay. Dit ruikt niet bedorven en heerlijk fris, dus zal het wel goed zijn.' Dat is echter verraderlijk. Chemische geuren kunnen ook fantastisch ruiken, maar gezond zijn ze niet.

DR. BAUMANN COSMETIC neemt het wél nauw met zijn producten. De makers vinden het belangrijk dat hun producten gezond zijn én ethisch verantwoord. Er wordt maximaal rekening gehouden met mens, dier en milieu. Ze worden optimaal afgestemd op de huid. Er zit dus geen parfum in de producten, maar tóch hebben de gels, crèmes, tonics en lotions een aangename geur.  Zo ruikt de peeling mild bijvoorbeeld naar zoete roomboterbabbelaars, de scheerschuim naar lentegeuren en zijn er wellnessproducten met een subtiel extract van roos of sinaasappelgeur.
Sommige producten bevatten etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd).  Over etherische oliën is bekend dat ze rechtstreeks in de bloedbaan worden opgenomen en dat ze zeer krachtig zijn in hun werking.
Dr. Baumann springt er uiterst voorzichtig mee om. Ze worden toegevoegd als ze een functie hebben. In de huidproducten voor acné bijvoorbeeld wordt gebruik gemaakt van tea trea oil en wordt uiteraard rekening gehouden met de juiste verhoudingen.

De visie van Dr. Baumann visie is: 'Alles wat er in principe uit kan worden gelaten, hoeft er niet in. Waarom zou je immers iets toevoegen als het al perfect is?' Iets om over na te denken...

Het uitgangspunt van Dr. Baumann is: gezonde producten. Dat betekent dus het weglaten van onnodige stofjes die bijvoorbeeld huidveroudering kunnen bevorderen.

Nu krijg ik de laatste tijd veel vragen over de zonnefilters. Zijn die ook 100% gezond?

Ja, zelfs de zonneproducten, met minerale filters, zijn 100% gezond. Echter, op één punt heeft dit bedrijf consessies gedaan. Daar zal ik eerlijk in zijn. Omdat minerale zonnefilters een licht witte waas achterlaten op het lichaam, vonden sommige Dr. Baumannklanten dit niet fijn. Wat gebeurde er? Klanten kozen liever voor andere zonnebrandcrèmes, andere merken dan Dr. Baumann. Dit waren veelal ongezonde producten met chemische filters.

Na rijp beraad heeft Dr. Baumann Cosmetic besloten om naast de minerale vorm ook een product te maken met een synthetische zonnefilter.  Er werd onderzoek gedaan naar de minst schadelijke zonnefilter. Er zijn nu dus ook synthethische zonnebrandcrèmes in het assortiment die 99% gezond zijn. Wij zeggen het er maar altijd eerlijk bij: kies je voor 100% gezond, kies dan voor de minerale vorm. Dan moet je wel iets meer smeren en heb je een iets glanzende witte waas op de huid. So what? zou ik zeggen. Wil je dit echter niet, kies dan voor de synthetische vorm die 99% gezond is. Dat is dan nog steeds veel beter dan de meeste andere zonneproducten die je in de drogist koopt. 
Daarbij is het ook nog zo dat Dr. Baumann er de best verzorgende bestanddelen aan toevoegt. In de salon staat altijd wel een testflacon om op de huid te kunnen uittesten. Vraag mij er gerust naar.

Even terug naar huidverouderende stoffen. Welke ingrediënten kun je nu het beste in je huidproducten vermijden? Ik noemde al parfum, maar denk ook aan conserveermiddelen, minerale oliën (die sluiten de huid af) en zo zijn er nog veel meer.  Hieronder volgt een lijst. Je kunt er bij Dr. Baumann echter van verzekerd zijn dat er alleen gezonde stofjes in je huidproducten zitten (op één na dan, die die in de synthetische zonnefilter zit, die ik zojuist al noemde).

Hieronder kun je een kort filmpje bekijken over de visie van Dr. Baumann Cosmetic. Daaronder volgt 'de zwarte lijst' met ingrediënten die niet gezond zijn voor je huid. Ze zijn of huidprocesverstorend, kunnen allergische reacties veroorzaken en zelfs celdodend zijn!

Bekijk hier het filmpje van Dr. Baumann.

Voor zover mijn zondag-blog. Fijne dag toegewenst en tot de volgende zondag. Dan behandel ik maatregel 2 om  huidveroudering te voorkomen.

Groet,

Jolita

De 'zwarte lijst' van ingrediënten volgt hieronder.

Dr. Baumann Cosmetic raadt aan producten met één of meer van deze ingrediënten NIET langer te gebruiken. Je herkent ze als volgt op de verpakking:

Op petroleum gebaseerde minerale oliën en wassen (huidprocesverstorend):

 • Mineral Oil
 • Petrolatum (Vaseline)
 • Paraffinum-Liquidum
 • Paraffinum-Subliquidum
 • Cera Microcristallina
 • Microcrystalline Wax
 • Ozokerit
 • Ceresin 

Geurstoffen (hoog allergiepotentieel):

 • Parfum
 • Perfume
 • Parfum Mix
 • Fragrance
 • Fragrance Mix 
 • Perubalsum 

Bewaarmiddelen (hoog allergiepotentieel en celdodend):

 • 1,2-Dibromo 2,4-Dicyanobutane
 • 4-Hydroxybenzoic Acid
 • Benzoic Acid
 • Benzyl Alcohol
 • Bronopol
 • Butylparaben
 • Cetylpyridinium Chloride
 • Chlorhexidine
 • Chlorhexidine Digluconate
 • Chlormethylisothiazolinon
 • Climbazole
 • Dehydroacetic Acid
 • Diazolidinyl Urea
 • Dibromodicyanobutan
 • Dichlorobenzyl Alcohol
 • Digluconate
 • DMDM Hydantoin
 • Ethylparaben
 • Formaldehyde
 • Hexamidine Diisethionate
 • Imidazolidinyl Urea
 • Iodpropinylbutylcarbamat
 • Methylchloroisothiazolinone
 • Methyldibromo Glutaronitrile
 • Methylisothiazolinone
 • Methylparaben
 • Myrtrimonium Bromide
 • PHB-ester
 • Phenoxyethanol
 • Polyaminopropyl Biguanide
 • Potassium Sorbate
 • Propylparaben
 • Quaternium-15
 • Salicylic Acid
 • Sodium Benzoate
 • Sodium Dehydroacetate
 • Sorbic Acid
 • Triclosan
 • Zinc Pyrithione

UV-filters (hoog allergiepotentieel):

 • 4-Methylbenzylidencampher 
 • 4 MBC
 • 3-Benzylidencampher 
 • 3 BC
 • Octyl Methoxycinnamate 
 • OMC
 • Benzophenone-3 
 • Oxybenzon
 • Homosalate 
 • Homomenthylsalicylat 
 • HMS
 • Octyl-Dimethyl-Para-Amino-Benzoic-Acid 
 • OD-PABA

Andere te vermijden stoffen (hoog allergiepotentieel): 

 • Cocamidopropyl Betaine 
 • Lanolin 
 • Eucerit
 • Propylene Glycol 
 • Propolis 
 • Cetylstearyl Alcohol
 • Colofonium

 

Bron: Dr. Baumann Cosmetics

 

 


17-2-2020

De kracht van liposomen

Regelmatig vertel ik enthousiast over de kracht van (meervoudige) liposomen en wat ze betekenen voor de huid.  
Zodra ik een druppeltje liposomen heb uitgesmeerd op mijn huid, voelt mijn huid heerlijk gehydrateerd aan. Persoonlijk ben ik dan ook een groot fan van de liposome E + C en ik kán niet meer zonder.

Maar wat zijn (meervoudige) liposomen eigenlijk? Nog belangrijker: wat betekenen ze voor je huid? Hieronder lees je er meer over.

 

 

Foto: pompflacons Dr. Baumann met liposomen.

Wat doen (meervoudige) liposomen wetenschappelijk gezien voor je huid?

Ik zal het zo simpel mogelijk proberen uit te leggen.
Een liposoom is een soort 'transportdrager' met een 'kopje' (waterbindend) en een 'staart' (vetbindend). Schematisch gezien ziet hij er zo uit (zie plaatje hieronder). Een liposoom bevat een dubbele wand waar werkstoffen in zitten en vitamines. Op het plaatje zie je heel veel liposomen bij elkaar. 

De huid ziet liposomen als 'huideigen' (dezelfde wandopbouw als de menselijke huidcellen) en laat liposomen daarom goed doordringen in de huid. De liposomen smelten na opname samen met onze levende huidcellen. De werkstoffen die de liposomen meebrachten, worden opgenomen door onze huidcellen. Dit helpt de huidcellen om zich te wapenen tegen: extra uitdroging van de huid, rimpelvorming en houdt de huidbarrière in tact.

Mocht dit allemaal te technisch klinken of kun je je er geen beeld bij vormen? Op YouTube, https://www.youtube.com/watch?v=6eRAf-knZfI , kun je een filmpje zien hoe dit 'smeltproces' in zijn werk gaat. (Scroll even door naar 4.50 minuten.)  Je ziet dat wanneer de celwand van de huid de celwand van de liposoom raakt, huidcel en liposoom samensmelten. De huidcel neemt de bouwstoffen op die de liposoom  heeft meegebracht.

Bij Dr. Baumann producten gaat het overigens om 'meervoudige' liposomen. Deze zijn efficiënter in hun werking dan 'enkelvoudige'. 
 

DR. BAUMANN COSMETIC produceert alleen liposomenproducten zonder parfum, zonder bewaarmiddelen of andere bekende allergenen. Zo komen er géén stofjes in de cellen terecht die daar niet thuishoren en onze gezondheid kunnen aantasten!

Afbeeldingsresultaat voor liposomen

 

Resumerend: liposomen worden opgenomen op celniveau en blijven niet in de bovenste huidlagen steken. Een liposoom beïnvloedt dus de huidvochtigheid. Het zorgt er ook voor dat vitaminen rechtstreeks door de huidcel kunnen worden opgenomen.  

Ik citeer uit een wetenschappelijk rapport: 'Liposomen met een hoge samenstelling aan phosphophatidylcholine zorgen ervoor dat de vochtigheid in de huid met 40% wordt versterkt' (Bron: J. Röding, M. Ghyczy, Söfw Journal Cosmetic Detergents Specialities, 1991). Dit maximale effect wordt bereikt binnen 30 minuten. Dat gebeurt al na het éénmalig aanbrengen van liposomen op de huid.'  Het maximale effect wordt na één week bereikt (na dagelijks twee maal smeren).  

Na zeven dagen is er dus een optimale hydratatie bereikt. Mocht je daarna stoppen met het smeren van liposomen dan loopt de hydratatie uiteraard weer terug. Ik adviseer daarom om tweemaal daags een druppeltje liposomen aan te brengen op een gereinigde huid. Twee druppeltjes per dag dus: 's ochtends en 's avonds. Meer smeren is overbodig.

Onder dit plaatje vertel ik je meer  over:

- de soorten liposomen,

- de verhouding vetten en lipiden in liposomen

- gratis huid- en productadviezen.

 

SOORTEN LIPOSOMEN

Dr. Baumann Cosmetic maakte drie productlijnen:

1. BeauCaire (witte producten),

2. Dr. Baumann Classic (producten met een zilveren randje) en

3. SkinIdent voor de extreem gevoelige huidtypes met 100% huididentieke ingrediënten (producten met het gouden randje). Ze zijn er met ceramiden, vitaminen E en C en kamille ('camomille'). 

De hoeveelheid liposomen in een potje of pompflacon verschillen. Zo zit er in een' liposome LIGHT' minder liposomen dan in de MEDIUM-versie en bevat de SUPER-versie altijd het meeste aantal liposomen.  
 

VERHOUDING VETTEN, LIPIDEN 

Alle liposomenproducten bevatten diverse werkstoffen, waaronder vetten en liposomen.

Voor de productlijn Dr. Baumann Classic geldt het volgende:
de 'Liposome multi active light' (dat is art.nr. 1070) bevat:  6,6% lipiden (vetten) en 5% liposomen,
de dr. Baumann-versie met vitamine E en C (art.nr. 1076) bevat:  16,5% lipiden en 11% liposomen en
de Dr. Baumann super cure (art.nr. 1058) bevat: 21% lipiden en 11% liposomen.
Niet alleen het liposomengehalte is belangrijk, maar ook het lipiden(vet)gehalte. Voor sommige huiden is het belangrijk is een product te kiezen met zo mín mogelijk vetten.

Tip: het beste kun je het gebruik in het aantal liposomen opbouwen. Vervolgens, als de huid eraan gewend is geraakt, kun je 'opschalen' naar medium en eventueel daarna naar 'super'.

De 'SkinIdent liposome super' bevat overigens van alle Dr. Baumann liposomenproducten de meeste meervoudige liposomen (19,15% lipiden en 18% liposomen).  

Belangrijk is: welke soort liposomen is geschikt voor jóuw huid? Als je persoonlijk contact met mij opneemt, kan ik je het beste adviseren.

Bel gerust voor meer informatie, of maak een afspraak voor een gratis huidanalyse. (Lees verder hieronder).


GRATIS HUIDANALYSE

Waarom een huidanalyse? Aan de hand van jouw type huid kan ik nadere uitleg geven. Na (gratis) huidanalyse ben je automatisch klant van Jolita SkinCare. Je ontvangt dan een wachtwoord en inlogcode. Daarna kun je de prijzen inzien en deze gezonde huidproducten bestellen.

Interesse om klant te worden? Bel: 06 - 512 56 56 1.  Laat eventueel een berichtje achter na de 'beep', of mail naar: jolita@jolitaskincare.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meld je je overigens aan voor de nieuwsbrief (dat kan via onze website) dan geniet je ook nog eens van extra klantenkortingen. Ook houden we je dan op de hoogte van (win)acties en nieuws omtrent Jolita SkinCare. Klanten zullen overigens niet worden bedolven onder de nieuwsbrieven. De nieuwsbrief verschijnt maximaal 6x per jaar.

Betalen in de webshop doe je gemakkelijk met Ideal. Bestellingen worden binnen drie werkdagen netjes bij je thuisbezorgd (weekenden, feestdagen uitgezonderd).

Verzendkosten besparen? Maak dan een afspraak om jouw bestelling te komen ophalen in mijn salon: Deventerstraat 130-X te Apeldoorn. (Er is geen minimale afname gewenst van producten.)

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden van liposomen. : )

Hartelijke groet,

Jolita 

 

Bronnen:

 J. Röding, M. Ghyczy, (1991), Söfw Journal Cosmetic Detergents Specialities, "Beeinflussung der Hautfeuchtigkeit durch Liposomen Stabilisierung von pflegenden Ölen und lipophilen Wirkstoffen mit Liposomen."

Meer info:

Dr. Baumann Cosmetics 

Recensies Dr. Baumann

Ga naar onze webshop

 

 

 


Nieuwe layout van de website

Na twee jaar werd het weer tijd om de layout van de website eens op te frissen.

Ik heb dit keer gekozen voor een een wat meer professionelere stijl. Voor sommigen misschien iets te steriel, maar het komt de duidelijkheid wel ten goede. Naast de frissere kleurstelling, heb ik de menu-structuur ook laten aanpassen.

Het MENU staat nu bovenaan de pagina en is "sticky", hetgeen wil zeggen dat de menubalk blijft staan als je naar beneden scrolt. Verder is de webwinkel met D. Baumann producten nu wat eenvoudiger te vinden en te doorzoeken. De volgende stap is het toevoegen van producten en productlijnen, zoals DR. BAUMANN MAKE-UP.

 

Foto: minerale make-up Dr. Baumann: mooi, stijlvol, praktisch en gezond.

http://www.drbaumannmakeup.nl/

14 februari 2020


Natuurlijke huidverzorging

Regelmatig staat er op de etiketten van huidproducten 'natuurlijk'.  Hier worden we echter vaak misleid. Meestal worden er conserveringsmiddelen aan toe gevoegd of andere chemische toevoegingen, zoals parfum. Men doet dit om het product aantrekkelijker te maken. Beiden zijn niet bevorderlijk voor onze huidcellen. Het kan leiden tot vroegtijdige veroudering.

Cosmetica producten zijn niet altijd eerlijk. Ze mogen op het etiket al 'natuurlijk' toevoegen als er voor één procent een natuurlijk ingrediënt in zit. Er zijn geen richtlijnen voor. Zodra we 'natuurlijk' lezen, denken we dat het wel goed zit met de herkomst van de natuurlijke ingrediënten. Niets is echter minder waar. Als een producent 1% natuurlijke olie in het flesje stopt, mag er al 'natuurlijk' staan op het etiket!

Het beste wat je kunt doen, is goed het etiket bestuderen. Lees het goed.Wat zit er precies in? Het ingrediënt dat als eerste wordt genoemd, daar zit het meeste van in. Dus als alcohol vrij vooraan in het lijstje wordt opgesomd, kun je er wel vanuit gaan dat er teveel van in het potje of flesje zit. Zoals je misschien wel weet, werkt alcohol heel erg uitdrogend op de huid. Het is dus beter als dit in een crème of lotion niet als één van de eerste ingrediënten wordt genoemd (tenzij het bedoeld is om de huid ermee te ontsmetten in plaats van te verzorgen en te verzachten). 
Sommige mensen kunnen helaas weinig op hun huid verdragen. Geen alcohol en geen parfum. In dat geval zijn zij het beste af met de beste natuurlijke huidverzorging.

Kan je huid écht nergens tegen? Dan is er voor jouw huid ook een oplossing. Speciaal voor een allergische huid, een extreem gevoelige huid, een huid na brandwonden of eczeem. Er zijn producten die alleen maar huididentieke ingrediënten bevatten (dus geen hydrocortizon die de huid op den duur alleen maar dunner en gevoeliger maakt). 

Dr. Baumann Jolita SkinCare Apeldoorn

Voor een huid die nergens tegen kan adviseer ik 'bionome' producten. Bionoom wil zeggen dat de huid deze ingrediënten als lichaamseigen accepteert. Het is gemaakt voor mens, dier en milieu. Zonder conserveringsmiddelen, zonder parfum en dierproefvrij. Bij deze producten wordt het risico op contact allergieën, essentiële tekorten in de huid en vroegtijdige veroudering uitgesloten. Dan weet je zéker dat je kiest voor producten die voor jouw huid de best mogelijke verdraagbaarheid garanderen. Je kiest dan bovendien voor wetenschappelijk bewezen werking van de ingrediënten in de producten. Deze ingrediënten hebben een maximale werkzaamheid op de huid.

Bionome producten vind je helaas niet in de winkel. Er zitten namelijk géén conserveringsmiddelen in. Cosmetica producten zullen deze producten niet graag kopen en in de winkelschappen leggen. Ze kunnen er immers weinig aan verdienen! Na twee jaar dienen de potjes te worden weggegooid. Het liefst stoppen zij er 'natuurlijk' conserveringsmiddelen in, zodat we lekker lang goed blijven.  Ze zijn echter wel 'vers'verkrijgbaar bij speciaal daarvoor opgeleide schoonheidsspecialisten.  De potjes worden door hen rechtstreeks vanuit de fabriek besteld. Na opening zijn ze negen maanden houdbaar.
Dus... heb je een snel geïrriteerde of overgevoelige huid? Dan zou ik het zeker uitproberen!

 

 

15 september 2018


Ayurvedische behandeling: weldaad voor lichaam en geest

Sommige behandelaren (waaronder enkele schoonheidsspecialisten) werken 'holistisch'. Zij richten zich op de totale mens: op niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk welzijn. Ons lichaam, dus ook onze huid, is volgens het 'holistische concept' nauw verbonden met onze geest. In het holisme wordt de mens als één geheel gezien. Als wij in balans zijn, is onze huid ook in balans. Als we ons niet lekker voelen, is dat vaak te zien aan onze huid. Bijvoorbeeld als we griep hebben, of als we stress hebben. Bij de één zal dat eerder te zien zijn dan bij de ander.

Het geven van een Ayurvedische lichaamsbehandeling is een vorm van holistisch werken. Een soort vorm van complementaire zorg.  Je werkt niet alleen aan iemands huid, maar zorgt er ook voor dat de persoon zich geestelijk kan ontspannen.  Dit kan door middel van specifieke, rustige massage grepen waarbij gewerkt wordt op bepaalde energiebanen. In het gezicht lopen er bijvoorbeeld heel veel banen.
Deze kennis is al eeuwenoud en is gebaseerd op een therapeutische wetenschap, afkomstig uit India:de Ayurveda. Ayurveda wordt al meer dan duizenden jaren wordt beoefend. Zo komt yoga hieruit voort.

Deze week heb ik een bijzondere beauty behandeling mogen ervaren. Een ware weldaad voor lichaam en geest! Ik kreeg een uitgebreide gezichtsbehandeling met Indiase massagetechnieken en een heerlijk voetenbad en korte voetmassage. Afgesloten werd met een klankschalenbehandeling. Ik waande mij even in een retraite-oord. Op de achtergrond klonken zacht de oosterse klanken. Dit alles bij elkaar, met de fijne Ayurvedische producten, maakte de behandeling compleet.

De Ayurveda is gebaseerd op de jaren oude Ayurvedische filosofie. "Ayur" betekent leven en "veda" betekent wetenschap of kennis.
In deze leer staan wordt beschreven hoe wij mensen door verschillende omgevingsfactoren worden beïnvloed, zoals de seizoenen, voeding, gewoontes, leefomstandigheden en leeftijd. De kennis uit de Ayurvedische leer helpt ons om zo goed mogelijk met deze verschillende omgevingsfactoren om te gaan. De Ayurveda maakt gebruik van de werkzame bestanddelen uit planten en bloemen. Deze worden toegepast bij beauty behandelingen en in de voeding.

Vanuit de Ayurveda wordt gezegd dat wij verschillende soorten typen 'dosha's' in ons hebben. Er zijn drie types (vata, kapha, pitta) die min of meer naast elkaar bestaan. Op de website van Lakshmi kun je testen welke (meestal twee) dosha's bij jou overheersen (Ga naar de test voor: vata, kapha, pitta). Soms overheerst het ene type meer dan het andere en zijn we uit evenwicht. Om de balans weer te herstellen zou je je voeding en huidverzorging kunnen aanpassen.
Om een voorbeeld te noemen: stel dat het 'pitta' type overheerst (pitta staat voor een huid met bijvoorbeeld huiduitslag) dan kun je met de juiste plantenextracten en/of dieet het vlammende uit je huid halen. Ik ga er hier niet te veel op in, want dan kan ik nog pagina's volschrijven. Kern van de achterliggende gedachte is mooi: de balans in je lichaam hervinden door middel van de juiste huidverzorging en voeding.

Het mooie van de Ayurveda is ook dat er heilzame ingrediënten worden gebruikt uit de natuur. Álle processen die zich in het lichaam afspelen (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) krijgen tijdens zo'n behandeling de aandacht. Completer kan het niet. Kortom, een prachtig concept voor een beauty behandeling.

Ik hoop dat er in de toekomst meer mensen zullen gaan ontdekken hoe fijn het is zo'n behandeling te ondergaan.

 

24 augustus 2018

 


Weldadige Guasha gezichtsbehandeling

De afgelopen drie maanden heb ik diverse beurzen bezocht op het gebied van uiterlijke verzorging om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Op een van die beurzen heb ik een guasha gezichtsmassage ondergaan. 

Wat is guasha? Het is een tweeduizend jaar oude schraaptherapie om ziekten of klachten uit het lichaam te schrapen. Ook kan preventief tegen ziekten worden behandeld. Dat doet men in China door middel van een geslepen natuursteen (bijvoorbeeld jade) die over de huid wordt geschraapt of de hoorn van een buffel. Daar waar blokkades zijn, kleurt de huid rood. Het is in Europa een vrij onbekende massagetechniek, maar in de plattelandsdorpjes in China is het heel gewoon. Ook in andere Zuidoost-Aziatische landen worden het al eeuwenlang toegepast. Elke dag behandelt men diverse lichaamsdelen.

Op de beurs was er een stand waar je kon zien hoe iemands rug werd behandeld. De huid zag er rood en pijnlijk uit. Ik was benieuwd naar de ervaringen van de personen die de massage ondergingen. Ze keken serieus tijdens de massage, maar voelden zich daarna heerlijk ontspannen. Over de vlekken hoefden zij zich geen zorgen te maken, aldus de therapeut. Deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen. Ze legde uit dat de doorbloeding was gestimuleerd, blokkades vrij waren gemaakt en er nu meer energie in het lichaam stroomde. 'Een volgende keer zullen er minder rode plekken zijn. Guasha-massage werkt positief op de inwendige organen.' Ze vertelde dat op plaatsen waar een blokkade zit, de huid tijdelijk wat gevoelier kan zijn. Het zag er nogal beurs uit, maar niet zo erg als op onderstaande foto. 'Soms geeft de massage een prikkelend of zelfs schrijnend gevoel, maar over het algemeen wordt het door mensen als zeer prettig en ontspannend ervaren'.

Na het zien van de rode plekken koos ik zelf liever voor de guasha- gezichtsmassage. Hier krijg je géén rode plekken van op je huid. Een prima manier voor het afvoeren van afvalstoffen. Eerst werd de huid ingesmeerd met een laagje Chinese kruidencrème en werden de meridianen in het gezicht gestimuleerd. Degene die mij masseerde deed dit met hoorn. Persoonlijk zou ik hier nooit voor gekozen hebben, want je weet niet of een dier er gruwelijk voor heeft geleden (maar aan de andere kant: wanneer weet je dit wel? Er is nog veel verborgen dierenleed).
In mijn eigen praktijk geef ik er de voorkeur aan om deze vorm van massage uit te voeren met geslepen jade of rozenkwarts. Hieronder zie je mijn rozenkwarts massagestenen.

Ik vond het een fijne massagetechniek. Goed voor de doorbloeding, dus ook voor de fijne rimpeltjes. Pure ontspanning. Ik vond mijn gezicht er na afloop extra glad en mooi uitzien. Zoals beloofd: geen rode plekken. Bij de guasha rugmassage kan dat wel anders uitpakken (zie foto). Belangrijker nog: de Chi (levensenergie) kon weer volop stromen. Dat voelde ik, maar je kon het ook goed zien: mijn gezicht had alle spanningen losgelaten. Ik kan een guasha gezichtsbehandeling dan ook van harte aanbevelen!
En dan nu een plaatje van hoe een Guasha rugmassage óók kan uitpakken. Niet schrikken. Deze persoon had kennelijk veel opgekropte spanningen en/of blokkades.

Guasha wordt in China veelal preventief toegepast om ziekten te voorkomen. In Europa staat het nog in de kinderschoenen, maar ... guasha wint steeds meer aan  populariteit. Zo wordt er ook guasha toegepast op paarden.
Zowel mens als dier hebben er veel baat bij.

 

1 april 2017


Anti-aging producten, hoop in een flesje?

Anti-aging producten zijn in en overal te koop. Vooral de 'natuurlijke' producten zouden de beste huidverzorging bieden met zo min mogelijk huidproblemen. Echter, voordat het extract uit natuurlijke planten tot een eindproduct wordt vervaardigd, heeft het vaak al een aantal chemische processen doorlopen. Deze informatie wordt consumenten vaak onthouden. Via slimme marketing wordt de consument overgehaald om een product te kopen wat uiteindelijk maar een fractie is van het oorspronkelijke extract dat het vóór de bewerking was. Aan te raden is om de Latijnse namen op het product goed te bestuderen. Hoe langer het lijstje, des te twijfelachtiger het wordt. Denk aan allerlei emulgatoren, te veel alcohol, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en overbodige vulstoffen.

Tóch laten wij ons elke keer opnieuw verleiden tot de aankoop van anti-aging crèmes. Na het zien van de gelikte reclamecampagne, het ruiken van de aantrekkelijke geur en het voelen van de romige textuur zijn we opnieuw overtuigd. Uiteraard gunnen we onszelf het beste en de aankoop van zo'n product lijkt dan een goede keus te zijn. 
Producenten weten ons nu eenmaal goed te overtuigen. Woorden als ‘anti-oxidant’, ‘natuurlijke ingrediënten’, ‘bestrijding van vrije radicalen’ scoren hoog. 

Inmiddels hebben de cosmeticaproducten nieuwe ingrediënten toegevoegd die onze aandacht trekken. De nieuwste trends zijn:

 • appelstamcellen (Niet bewezen dat ze door de huid kunnen dringen).
 • slakken over je gezicht laten lopen en slakkencrème (Vanwege allantoïn in slakkenslijm, een ingrediënt dat overigens ook in tarwe zit!)
 • peptiden (Er zijn heel veel soorten peptiden. Welke zijn de juiste? Er is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs).
 • Q-10 (Alleen sommige ernstige zieken hebben een Q-10 tekort. Gezonde mensen hebben voldoende Q-10 in het lichaam).

Conclusie: vertrouw niet zonder meer het label 'natuurlijk' op een crème en geloof niet alle mooie reclameverhalen van cosmeticaproducenten.
Bedenk dat zolang de filmsterren nog botox laten inspuiten, er nog geen alternatief voorhanden is om rimpels te laten verdwijnen. 

 

20 maart 2017


De zeven belangrijkste anti-aging maatregelen

Hoe krijg én behoud je een gezonde huid?  

Je bent hoogstwaarschijnlijk op mijn pagina terecht gekomen omdat je iets meer wilt weten over natuurlijke huidverzorging.

Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken uit het grote aanbod aan huidproducten. De cosmetica industrie biedt van alles en nog wat aan. Maar hoe weet je nu wat goed en gezond voor jouw huid? Welk product levert het BESTE resultaat op?

Mijn eerste advies is: wees KRITISCH. Geloof niet direct de veelbelovende foto's en mooie woorden. Om een product aan de man te brengen, weet een producent namelijk precies dát te zeggen waar u gevoelig voor bent. Daar heeft men soms tonnen aan reclame voor uitgegeven. Men heeft zelfs psychologen in dienst die precies weten waar je als consument gevoelig voor bent. Er wordt dan ingespeeld op jouw gevoel, een wens, een droom... Als je niet oppast koop je een belofte die niet uitkomt.

Voordat je een product kiest, zet ik een aantal punten op een rij. Hoogstwaarschijnlijk  ben je hierin geïnteresseerd:

Het gaat om een aantal anti-aging maatregelen en waar een goed huidproduct aan moet voldoen.

 1. Vermijd ongezonde, huidverouderende stoffen. Dus: analyseer de ingrediënten (Ja, ook de Latijnse namen!).
 2. Zorg voor een product dat maximaal de hoornlaag van de huid hydrateert.
  Bedenk daarbij dat een vochtinbrengende crème niet bestaat. Beter is het dus te kiezen voor een gel met meervoudige (!) liposomen die wél diep in de huidlagen kan doordringen. (Liposomen in een crème helpen niet, omdat de molecuulstructuur dan te groot.
 3. Vitaliseer de huid, bescherm de huid. Gebruik géén oude producten en géén vaseline of paraffineachtige substanties, want dan smeer je de huid dicht.
 4. Zorg voor celvernieuwing, dus kies een product met vitamines die de celvernieuwing stimuleren.
 5. Zorg voor verzachting, bescherming en voeding van de huid. Gebruik hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën en wassen.
 6. Voeg tekorten toe: huideigen epidermale lipiden zijn het beste. Die kunnen namelijk geen irritatie geven.
 7. Vermijd zinloze en overbodige ingrediënten. Kies voor een product zonder parfum. Weet dat parfum en zon slecht samengaan. Denk aan ongewenste pigmentverkleuring van de huid. Bovendien kan de parfum de huid gaan irriteren.

Wil je weten of er in jouw huidcrème bedenkelijke ingrediënten zitten?  

Ga naar de gratis productanalyse en test je eigen crème: 

Klik hier voor de gratis productanalyse

Recensies Dr. Baumann

Ga naar onze webshop

Jolita SkinCare is aangesloten bij branchevereniging ANBOS.

 

 

 

6 maart 2017


Jolita SkinCare B.V.
Deventerstraat 130-X
7321 CD Apeldoorn
Tel: 06-51256561

© 2018 - 2020 Jolita SkinCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel