Cosmetica workshops

Wil jij ook natuurlijke cosmetica leren maken?

Janneke (natuurgeneeskundig therapeut) en ik maken elk jaar onze home made calendula zalf. Wij hebben hier veel profijt en plezier van.
Dit maakproces leren wij ook graag aan jou. Het is gezond voor de huid, duurzaam vervaardigd en ruikt heerlijk. Alleen de beste ingrediënten van hoge kwaliteit schaffen wij voor jou aan.

We maken voorafgaand aan de workshop van olijfolie en calendulabloemen een geurextract. Dit heet een calendula maceraat. We gebruiken onbespoten bloemen. Uit eigen tuin. Klik hier voor ons filmpje van het plukken van de bloemen.
Dit wordt de basis van jouw zalf. Deze goudsbloemen, oftewel calendula, hebben wekenlang in de olie getrokken. Hierbij hebben zij hun werkzame stofjes afgegeven aan de olie. 

Aan dit maceraat voegen wij diverse oliën toe. Tijdens de workshop voeg jij zelf ook oliën toe, zoals bijvoorbeeld amandel-en argan-en jojobaolie. Dit zijn allemaal luxe oliën die ook beschikken over waardevolle stofjes voor de huid.

Alle benodigdheden staan voor je klaar. Vervolgens leren wij jou hoe je op een verantwoorde manier met etherische oliën en meer een mooi zalf kunt maken. Dit onder het genot van een hapje en een drankje.

De zalf blijft tenminste één jaar lang houdbaar buiten de koelkast. Je gaat naar huis met een paar potjes zelfgemaakte calendulazalven. Het is niet alleen fijn voor jezelf, maar het zijn ook superleuke en en gewaardeerde cadeautjes om weg te geven.

Je kunt de zalf gebruiken bij: een ruwe of droge huid, als lippenbalsem, als nagelriemverzorger, tegen verzorging van kloofjes, eelt, eczeem, schrale plekjes, droge babybilletjes, littekentjes en meer.

Er gaat overigens bijenwas in de zalf, maar uiteraard kun je ook kiezen voor een 100% VEGAN versie! Aan jou de keuze.

Dit zijn de workshops in natuurlijke cosmetica die wij op dit moment aanbieden:

1. maak je eigen calendulazalf: Je leert hier hoe je zalf moet bereiden (zoals hierboven genoemd).

2. maak je eigen huidparfum: Je leert hier hoe je een natuurlijke geurparfum maakt. We gaan 'spelen' met bloemenkaarten en kijken waar jij op dit moment het meeste behoefte aan hebt. Je leert over geuren en stelt dan zelf en mooi boeket aan geuren samen. Kies de geur(en) die je lekker vindt. Zo maak jij je unieke huidparfum, helemaal op jou afgestemd. 

 

 

© 2018 - 2024 Jolita SkinCare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel